Sohbet Girişi

Türkiye Burada Sohbet Ediyor

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
FARKLI SÜRÜM Mirc İndir
play store app store

2018 Yeni Kimlik Şifre Işlemleri Nasıl Yapılır?

2018 Yeni Kimlik Şifre Işlemleri Nasıl Yapılır?

YENİ KİMLİK KARTLARINDA PİN ŞİFRESİ ALMA VE YENİLEME İŞLEMLERİ

Yeni kimlik kartları 02 Ocak 2017 itibariyle tüm Türkiye’de dağıtılmaya başlandı. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, dilediğiniz Nüfus Müdürlüğüne giderek başvurunuzu yapıp, yeni kimlik kartınızı alabilirsiniz.

Nüfus Cüzdanı gibi sadece kimliği ifade etmenin ötesinde yeni kimlik kartlarında  bir çok değişik fonksiyonda bulunmaktadır. Bu noktada yeni kimlik kartları çipli kimlik kartı olarak üretilmiştir.

YENİ KİMLİK KARTLARINDA PİN ŞİFRESİ

Nüfus cüzdanınızı yeni kimlik ile değiştirdikten sonra sizlere PİN şifresi verilecektir. Ancak PİN işlemlerinde bilmeniz gereken çok önemli detaylar vardır.

“Bunun için Yeni Kimliklerde PİN şifresi çok önemli bir ayrıntıdır.

PİN şifresini alırken ve aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken çok önemli ayrıntılar vardır.”

YENİ KİMLİK PİN KODU NEDİR?

Yeni Kimlik PİN Şifresi Nasıl Alınır?

Başvuru aşamasında kişiye 6 haneli olan PIN kodunun olduğu bir şifre verilecektir. Banka kartlarında işlem yaparken şifre kullanıyorsak, aynı şekilde yeni kimlik kartlarında da işlem yaparken PIN kodunu kullanacağız.

 

PİN şifresinin bulunduğu zarf ilk başvuru aşamasında size teslim edilecektir. Dolayısı ile ilk başvurunuzda dikkat etmeniz gereken ayrıntılar vardır. Bunlar;

1- Başvuru aşamasında PİN şifresini istemeyi unutmayın.

2- Bu şifre kapalı zarf içinde size teslim edilecektir.

3- Bu zarfın kapalı olup olmadığını ve açılıp açılmadığını muhakkak kontrol edin. Bu zarf tıpkı banka kartları için verilen şifre zarflarına benzemektedir.

4- Bu zarfı kimse ile paylaşmayın.

5- Nüfus Müdürlüğünde bulunan tanımadığınız hiç kimseye danışmayın.

6- Danışacağınız kişi RESMİ GÖREVLİ olsun.

YENİ KİMLİK PİN ŞİFRESİ NE ZAMAN AKTİF OLACAK?

Yeni kimlikler ile gerçekleştirecek olan bir çok işlemde doğrulama kodu olarak kullanılan şifreye denilir.

Başvuru esnasında verilen PIN kodu yeni kimlik kartları sahibi tarafından teslim alındığında aktif hale gelecek. Bu noktada PIN kodları yeni kimliklerin teslim alındığının teyidine kadar pasif konumdadır. Bu sebepten yeni kimlikleriniz teslim alınana kadar verilen şifreyi kesinlikle kaybetmeyiniz. Ayrıca gizli tutunuz ve güvenmediğiniz hiç kimse ile paylaşmayınız. Hatta kimse ile paylaşmayınız.

Dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan bir diğeri de PIN  kodunun kapalı zarf içinde verilip verilmediğidir. Eğer zarf açılmış halde ise bunu muhakkak yetkililer ile paylaşarak tutanağa dökülmesini sağlayınız.

Burada sizin dikkat etmeniz ve takip etmeniz gereken diğer bir husus başvuru yaptıktan sonra yeni kimliğinizin ikametinize ulaşmasını takip etmektir.

YENİ KİMLİK BAŞVURU TAKİBİ NASIL YAPILIR

YENİ KİMLİK PİN ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLECEK?

PIN şifresi KİOSKLAR üzerinden değiştirilecektir. KİOSKLAR nüfus müdürlüklerinde bulunmakta olup, herkes bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğünde bu işlemi gerçekleştirecektir.

Şifrenizi kesinlikle unutmayınız. Ayrıca zaman zaman nüfus müdürlüklerine uğrayarak şifrenizi ara ara değiştiriniz.

 

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yeni kimlik kartları için Türkiye’de herhangi bir nüfus müdürlüğünde başvuru yapabilirsiniz. Başvuru aşamasında randevulu olarak başvuru yapabileceğiniz gibi, direkt nüfus müdürlüğüne gitmek sureti ile de başvurunuzu yapabileceksiniz. Ancak uzmanlar yeni kimliklerin dağıtım aşamasında çok büyük bir yoğunluk yaşanabileceğini ifade ettiklerinden randevu almak sureti ile başvuru yapmayı tavsiye etmektedirler.

 

YENİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kimlik randevusunu Alo 199 hattı üzerinden yada nüfus müdürlüğü Yeni kimlik online randevu üzerinden alabilirsiniz. Randevu takibi ile birlikte başvuru sonrası kimlik takibini de aynı hat ve web sitesi üzerinden yapacaksınız.

 

BAŞVURUDAN SONRA YENİ KİMLİĞİNİZ NASIL TESLİM EDİLECEK

Vatandaşların başvuru işleminin ardından bilmeleri gereken en önemli hususlardan birisi kimliklerin hemen teslim edilmemesidir. Zira kimlikler Ankara’da İçişleri Bakanlığına bağlı oluşturulmuş birimde güvenli bir biçimde üretildikten sonra müracaat edenin ibraz etmiş olduğu adrese posta yolu ile gönderilecek olmasıdır. Bu noktada 199 hattı üzerinden yada internet üzerinden kimliğin nerede olduğunu muhakkak takip etmenizi öneririz. Ayrıca adreste bulunamamanız halinde müracaatta belirteceğiniz nüfus müdürlüğüne kimliğiniz gönderilecektir. Eğer  hiçbir surette kimliğiniz teslim edilemez ve belirtilen süre içinde de tarafınızca da teslim alınamaz ise kimlik kartlarınız Ankara’da ki merkeze gönderilerek imha edilecektir.

 

 

Alıntı: https://yeni-kimlik.com/tc-yeni-kimlik-karti-pin-sifre-islemleri.html

Admin 545 okunma
Cevap bırakın

alt dalga
Aç / Kapat

Yayındaki Dj:   &   Çalan Parça:

Ses 50